Διαλογισμοί: Περί διοίκησης και Λαϊκής Κυριαρχίας.

ρηγας Φεραίος άρθρον 35. Όταν η διοίκηση βιάζει, αθετει, καταφρονει τα δικαιώματα του λαού και δεν εισακουει τα παράπονα του, τ να κάνει τότε ο λαός, η κάθε μέρος του λαού, επανάσταση, ν αρπάξει τα άρματα του κ να τιμωρήσει τους τυραννους του,είναι πλέον ιερό από όλα τα δίκαια του και το πλέον απαραίτητο από όλα τα χρέη του.

Spyros Floros Εαν συμπεριφερεται ετσι μια διοικηση, στις επομενες εκλογες την "μαυριζεις" και παει σπιτι της. Δημοκρατια εχουμε.
Αν στις επομενες εκλογες παραμεινει και δεν παει σπιτι της, σημαινει οτι καποιους εκφραζει και μαλιστα την πλειοψηφία.



Αννα Στεφανίδου Αυτά τα ιδεατά μπορούν να συμβούν και να ικανοποιούν το κοινό αίσθημα σε ευνομουμενες χωρες, όχι στην Ελλάδα της βουλευτικής ασυλίας, της διαπλοκής εξουσίας και ΜΜΕ, διαπλοκής κεφαλαίου και εξουσίας, και στην Ελλάδα των αιωνίων πελατειακων σχέσεων. Θα μου πεις φταίει κι ο λαός, όχι μόνο οι κυβερνώντες.. Ναι, μόνο στο τέταρτο χαρακτηριστικο της καταντιας μας.. Σε όλα τα άλλα οποιος έχει το μαχαιρι, έχει και το καρπούζι, δηλαδή η εξουσία που είναι οι γνωστές ελάχιστες οικογένειες που ανακυκλωνονται, κάνει ο, τι θέλει, κατευθύνει τον κόσμο από τα media, νομοθετει κατά το δοκούν και το συμφέρον των ισχυρων που την στηρίζουν, κι έτσι όπως καταλαβαίνετε, μόνο δημοκρατία δεν βιώνουμε. Και όταν, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε φαινόμενα προκλητικής αλαζονείας και αδιαφορίας των κυβερνώντων για την βούληση της πλειοψηφίας, ε τότε, πάμε και σκεφτόμαστε και ανασύρουμε τις ρήσεις του Ρήγα για την καταπιεσμενη Ρωμιοσυνη από τον Οθωμανό, που παραλληλιζουμε τη σκλαβιά την τότε με την τωρινή μας κατάντια, την οικονομική, την ηθική, την εθνική κλπ. Εκεί έχουμε φτάσει δυστυχώς, κι επειδή νιώθουμε κατάφωρα αδικία από τις λαμογιες και τις ψευτιες που μας έχουν ταισει, ναι, ονειρευομαστε επαναστάσεις, που το παράξενο? Η κάλπη και εκλογές που επικαλείσαι Σπύρο, έχουν γίνει κουρελοχαρτο, remember?? Το όχι που έγινε ναι?? Τι αξιοπιστία έχει αυτό το πολιτικό σύστημα βρε?? Που πρέπει να το σεβόμαστε κιόλας.. Οκ, δεν θα γίνουμε ανθρωποφάγοι, αλλά πρώτα αυτοί τρώνε τις σάρκες μας, Τέλος

Spyros Floros Θεωρώ οτι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουμε εμείς οι πολίτες Άννα.
Μια χαρά δημοκρατία έχουμε και ας μην είναι όλα τέλεια. Προσωπικά, δε ψάχνω ουτοπίες.
Ας φροντίσουμε όλοι μας να βελτιωθούμε λίγο ως άνθρωποι και ως πολίτες και να μη μας φταίνε σ
υνεχώς οι άλλοι και το κράτος.
Εάν εμείς επιλέγουμε να μας κυβερνούν τραμπούκοι, μπαχαλάκηδες και λαμόγια, ποιός μας φταίει; Το σύστημα;
Έχουμε τη κυβέρνηση που μας αξίζει.100%!

Και το πιό δυσάρεστο είναι οτι παρά τα όσα περάσαμε και συνεχίζουμε να περνάμε, μυαλό δεν έχουμε βάλει. Να μη σου πω οτι στα χρόνια αυτά της κρίσης έχουμε γίνει και χειρότεροι αντί να βελτιωθούμε.

Βέβαια, με αυτό το μόρφωμα που μας κυβερνάει έχουμε πιάσει πάτο ως κοινωνία και αυτό δε θα αλλάξει ακόμα κι αν βγούμε απ' την οικονομική κρίση (λέμε τώρα!), όσο αυτοί παραμένουν στην εξουσία.
Αλλά κι αυτό, επιλογή μας ήταν.

Και για να επανέλθω στην ουσία της ανάρτησης και να μην πλατιάσω αλλο,
θα θυμήσω τη γνωστή ρήση:
"Η βία είναι το όπλο των αδύναμων"