Να αναδείξουμε επί τέλους τους Ικανούς, Έντιμους, και Φερέλπιδες Πολιτικούς, σε όλα τα κόμματα και απ'όλες τις παρατάξεις.


Κυρίες και Κύριοι. Θέλω να δω στο προσκήνιο όλων των Κομμάτων και των Παρατάξεων τους Ικανούς, τους Εργατικούς, τους Δυναμικούς, τους Έντιμους, τους Αποτελεσματικούς, τους Φιλαλήθεις και τους Ελπιδοφόρους, Άνδρες και Γυναίκες.
Γνωρίζετε κάποιους από αυτούς; Ας τους φέρουμε στην Επιφάνεια.


Τόσα κόμματα και τόσοι Πολιτικοί. Τόσοι Πολιτικοί εντός και Εκτός της Βουλής. Τόσοι φιλόδοξοι νέοι πολιτικοί, πάρα πολλά κόμματα διεκδικούν μια θέση στον πολιτικό χάρτη, και όμως όλοι αυτοί περνούν στο "ντούκου" και βλέπω ένα κυνήγι των "μαγισσών". Κυρίες και Κύριοι, τι συμβαίνει με την Νέα Δημοκρατία; Από όλα τα κόμματα, η Ν.Δ. είναι η επικίνδυνη; και το μόνο κόμμα που εγκλημάτησε απέναντι στον Ελληνικό Λαό είναι η Νέα Δημοκρατία; Παρελθόν και Παρόν. Ότι έγινε, έγινε. 1974 ~ 2018 τόσα χρόνια λάθη, πολλά λάθη και παραλήψεις. Μικρά και Τεράστια Ψέματα, και όπως αποδείχθηκε είναι στον "βούρκο" όλα τα κόμματα. Ότι έχει συμβεί μέχρι σήμερα, το έχουμε κάνει εμπειρία; και η εμπειρία τι λέγει;
Μας χρειάζεται επανεκκίνηση;
Τα κόμματα που κυβερνούν σήμερα, εργάζονται υπέρ των λαϊκών τάξεων, και εάν και εφ' όσον κάνουν κάποια λάθη, γνωρίζουν πως και πότε πρέπει να τα αλλάξουν. Δικαίωμα στο λάθος και καθήκον η επανόρθωση; Τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει μέχρι το 2015, δεν εργάστηκαν ποτέ υπέρ των λαϊκών τάξεων, και εάν και εφ' όσον έχουν υποπέσει σε σφάλματα, δεν μπορούν ή δεν εννοούν να διορθωθούν, διότι δεν γνωρίζουν πως ούτε θέλουν να είναι χρήσιμα στον Λαό;
Ελληνίδες και Έλληνες. Θα σοβαρευτούμε ποτέ;
Σε κάθε κόμμα, σε κάθε παράταξη, ανεξάρτητα από την ιδεολογία που εκφράζεται, φωλιάζουν ικανοί, ανίκανοι, έντιμοι και αναξιοπρεπείς, ειλικρινείς, ψευδολόγοι, άνδρες και γυναίκες. Καλούμαστε λοιπόν να συμμετέχουμε όλοι στα κομματικά όργανα, ως ενεργοί πολίτες, και να επηρεάζουμε τις εξελίξεις.
Ούτως ή Άλλως όμως, συμμετέχουμε ή δεν συμμετέχουμε στις διεργασίες των φιλικών μας κομμάτων, πρέπει να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις διαχωρισμού και απομόνωσης των ανίκανων, αναξιοπρεπών ή υποταγμένων σε εχθρικά προς τον Λαό συμφέροντα. Να αναδείξουμε επί τέλους τους Ικανούς, Έντιμους, και Φερέλπιδες Πολιτικούς, σε όλα τα κόμματα και απ'όλες τις παρατάξεις. Είναι Δίκαιο, να το κάνουμε Πράξη.